Rosor har alltid förknippats med romantik och kärlek och används ofta i folks heminredning. Rosor som en del av heminredningen har funnits sedan väldigt länge. Faktum är att det vanligaste motivet på tapeter förr i tiden var just rosor i olika former. Man ansåg att rosor var hemtrevligt och förknippades med att ha ett fint och modernt hem. Rosor förknippas också ofta med vintage och gårdsromantik och de nyanser man använder tillsammans med rosmotiv i inredning är ofta rosa, vitt samt lila. Det ska gärna vara lite pastell över det hela. Man kan inreda med rosor i sitt hem på flera olika sätt.

Hur kan man inreda med rosor

Det finns som sagt flera olika sätt man kan inreda med rosor på. Ett sätt är till exempel att använda sig av rosor på väggarna i form av tapeter. Det skapar en romantisk och gammaldags känsla samt skapar ett visst lugn och harmoni i rummet. Tapeter med rosor på finns i flera olika varianter, en del mycket färgglada och en del som är svartvita. Båda är lika fina att inreda sina väggar med. Då rosor kan ses som ett ”rörigt” mönster i en dels ögon är ett tips att inte tapetsera alla rummets väggar med rostapet utan kanske endast tapetsera en fondvägg och sedan matcha de andra väggarna med någon fin färg som plockas upp i rostapeten. Tapeter med rosmotiv passar särskilt bra i sovrummet, matrummet eller varför inte i hallen. Färger som ofta används på rostapeter är beige, grön, röd, rosa eller vit.

Har man en fondvägg med rostapet kan man också matcha tapeten med andra inredningsdetaljer i rummet. Bland annat är det fint att matcha tapeten med kuddar och gardiner som också har rosmotiv. Även dukar med rosmotiv på är fint att inreda hemmet med. Rosor har blivit allt mer populärt att inreda sitt hem med, en trend som kommit tillbaka kan man säga. Det finns idag flera vackra rosskulpturer att dekorera hemmet med eller vackra krukor med rosor på, lampskärmar, filtar, påslakan och örngott och så vidare. Det mesta går att få med rosmotiv på vilket gör att det är enkelt att få sitt hem inrett med rosor, om det är det man önskar. Matcha gärna olika rosmotiv med varandra för att skapa en riktigt hemtrevlig och romantisk känsla.

Inreda med färska blommor

Att inreda med färska blommor är också en trend som kommit tillbaka på senare år. Man har börjat anse att färska blommor ger intrycket av ett hemtrevligt, rent och städat hem. Det ger dessutom lite lyxig känsla att ha färska blommor lite här och var i sitt hem. Att ha en vacker vas i glas på sitt matbord och sedan ha några vackra rosor i vasen är ett riktigt hett inredningstips. Det ser väldigt trevligt och vackert ut. Att ha små glasvaser med några rosstjälkar i är också väldigt fint att ställa ut lite här och var i hemmet. Man kan till exempel ha det på soffbordet, hallbordet, nattduksbordet eller varför inte på köksbänken. Färska blommor, till exempel rosor, skapar en viss charm, hemtrevlighet och fräschör i hemmet. Ett väldigt bra inredningstips.