Flowers är den blomstrande spelautomaten som tagit blommor till en helt annan nivå, både ljudmässigt och grafiskt. Man kan säga att automaten är en riktig solskenshistoria som bjuder på rejäl flower power i form av dubbla symboler, både i huvudspelet samt under freespins.  Förresten om freespins, kolla in freespinscasino.se för gratiserbjudanden på Flowers. Det är tack vare de dubbla symbolerna som man som spelare har möjligheten att få upp till 10 symboler i rad på endast 5 hjul. I spelautomaten Flowers gäller det att plocka fram trädgårdsmästaren i sig och sätta hjulen i snurrning på detta härliga och sommarinspirerade slotspel. Spelet går ut på att erhålla så många identiska blommor som man bara kan. Till sin hjälp har man såklart både vanliga samt unika bonusfunktioner. Blomtemat i spelautomaten är så väldigt lik den vackra rosen Centifolian att man funderar på om det är så att Centifolian faktiskt varit inspirationskällan till spelet. Tittar man närmre på de olika symbolerna i spelet som föreställer blommor samt dess tema, så ser man tydligt likheten med den frodiga Centifolian.

Mer om Flowers

Vem hade kunnat tro att det skulle dyka upp en spelautomat med ett färgglatt blomstertema? Det är dock inga mesiga blomsterbuketter spelet har att erbjuda, utan snarare fräsigt designade köttätande växter, korkade blåklockor samt surmulna rosor finns att beskåda i automaten. I grund och botten är Flowers en helt vanlig videoautomat med 5 hjul som har 3 rader vardera. Det finns hela 30 vinstlinjer att spela på längs med dessa hjul. Att ha fler vinstlinjer innebär såklart en högre insats, men även mycket bättre vinstchanser. Man börjar med att ställa in hur mycket man vill att varje mynt ska vara värt innan man sätter igång med själva spelandet. Man ställer dessutom in antalet mynt man önskar spela för per spin. Man kan totalt välja att spela för mellan 10 öre samt upp till 750 kronor per snurr. Därmed bör samtliga spelare kunna hitta en nivå som känns rätt för dem.

Funktioner och symboler

Det finns ett brett utbud av symboler med blomtema samt några bokstäver till sin hjälp i jakten på vinsterna. Samtliga blomsymboler finns dessutom i två versioner, det vill säga enkla eller dubbla. Till exempel har den enkla rossymbolen endast en ros medan den dubbla har två rosor. Det finns några symboler som man bör ha lite extra koll på, bland annat en wild-symbol som man känner igen som en sol med en lurig uppsyn. Själva funktionen med denna symbol är att den kan ersätta samtliga andra symboler, förutom dubbelsymboler och scatters. Eftersom den här symbolen kan anta rollen som övriga symboler kan den därmed skapa både fler och större kombinationer, vilket såklart innebär fler och större vinstchanser till spelaren.

En annan specialsymbol är scatter-symbolen som ser ut som ett leende moln och som också finns som enkel och dubbel variant. Man kan alltså få upp till hela 8 av dessa moln på ett snurr. Man kan vinna ett flertal freespins, det vill säga gratis hjulsnurr, ifall man får totalt 4 eller fler moln. Beroende på hur många moln man fått får man olika antal gratissnurr.